Menu

In opdracht van Pentas Vastgoedontwikkeling BV heeft Westvast succesvol het tendermanagement verzorgt voor de ontwikkeling van maximaal 50 appartementen in het centrum van Schagen op de schoollocatie De Ark.

De tender werd ingezet met een marktconsultatie onder 6 marktpartijen, waaronder Pentas. In deze fase heeft Westvast voor Pentas een QuickScan gemaakt van de woningmarkt alsmede mogelijke stedenbouwkundige varianten. Mede op basis van deze uitkomsten heeft de gemeente Schagen de uitvraag geformuleerd en heeft Westvast voor Pentas de selectie verzorgt voor het samenstellen van het ontwikkelteam met de regionale ontwikkelende aannemer De Geus Bouw en architectenbureau DP6. De inhoudelijke aansturing van de betrokken partners, de financiële doorrekeningen alsmede de communicatie en presentatie naar de gemeente Schagen toe, werd eveneens door Westvast verzorgd.

Het eindresultaat “De Groene Traverse” is samen met een ander plan voorgelegd aan de bewoners van Schagen, die met 78% van de stemmen kozen voor De Groene Traverse.

Ook in het vervolgtraject zal Westvast een belangrijke rol blijven invullen en voor Pentas en De Geus Bouw de planologische begeleiding verzorgen. Start bouw wordt voorzien in de tweede helft van 2022.

Voor meer informatie over De Groene Traverse:  https://www.pentasbv.nl/nieuws/pentas-wint-tender-50-appartementen-schagen/