Menu

 

 

 

 

 

 

Afgelopen vrijdag hebben we met het team van Westvast een bezoek gebracht aan De Groene Kaap in Rotterdam. Een mooi project waar we vanuit Westvast trots op zijn.

In 2017 is Westvast gevraagd om namens Altera Vastgoed mee te kijken in de aankoop van 356 van de 450 woningen in de Groene Kaap op Katendrecht. Namens Westvast heeft Dennis Meijer deze rol op zich genomen en de woningplattegronden beoordeeld en naar het PVE van Altera gebracht. Samen met BBC is er meegekeken in de contractvorming (TDD).

Op 27 november 2017 is gestart met de bouw van de 450 woningen, waarvan Altera er 356 verhuurd en STEBRU de resterende 94 woningen heeft verkocht. Westvast heeft in deze periode de realisatiebegeleiding verzorgt en de belangen van Altera tijdens het bouwproces behartigd.

Het project bestaat uit 4 bouwblokken, 6 woontorens en een ondergrondse parkeergarage. De woningen variëren van kleine 2 kamer woningen tot grote penthouses op de bovenste 2 lagen van de woontorens, tot riante stadswoningen van ruim 200 m2 en eigen parkeerboxen in de kelder aan de Maashave (koopwoningen). Onderling worden de bouwblokken verbonden met een groene binnentuin, welke grotendeels openbaar toegankelijk is maar ook wordt gebruikt als moestuin en privé dakterrassen.

Begin februari 2021 zijn de eerste woningen van dit project opgeleverd.