Menu
  • Van Voorthuijsenlocatie - Westvast BV
  • Van Voorthuijsenlocatie - Westvast BV

Van Voorthuijsenlocatie
LEIDEN – Startsein bouw 178 woningen

Op woensdag 5 maart onthulden wethouder Pieter van Woensel en Gerda van den Berg, directeur- bestuurder van de Sleutels het bouwbord Van Voorthuijsen op de hoek van de Willem de Zwijgerlaan en Gooimeerlaan. Op deze locatie gaat de Sleutels 178 sociale huurwoningen bouwen. Westvast heeft de Sleutels geadviseerd bij de initiatief- en ontwikkelfase.

Start bouw
Met de onthulling van het bouwbord is een start gegeven aan de voorbereiding van de bouw. Deze zomer nog wordt de eerste paal geslagen. Op deze locatie stonden voorheen 73 sociale woningen die in 2008 zijn gesloopt. Daarnaast is de Gooimeerlaan inmiddels verlegd. Op de vrijgekomen ruimte is het stedelijk gymnasium en de moskee gebouwd. Met het bouwen van de woningen voltooit de Sleutels de locatie.

178 sociale huurwoningen
Deze sociale huurwoningen sluiten goed aan op de vraag van de woningmarkt. Het oorspronkelijke bouwplan voorzag in minder sociale woningen. Wethouder Pieter van Woensel (Ruimtelijke Ordening) is verheugd dat de bouw in zicht komt: Ik ben blij met dit plan! Mensen kunnen straks het huis dat ze zoeken, in het mooie, groene Leiden-Noord vinden. De bouw van 178 sociale woningen op de Van Voorthuijsenlocatie is een belangrijke volgende stap in de voltooiing van Leiden-Noord.

Oplevering 2016
Op de Van Voorthuijsenlocatie komen wonen, leren, spelen en ontspannen straks samen, vertelt Gerda van den Berg, directeur-bestuurder de Sleutels. De nieuwe woningen grenzen aan de Tuin van Noord en zijn nabij de tweede vestiging van het Stedelijk Gymnasium, een moskee, vijver en skatebaan met waterspeeltuin. Naar verwachting neemt de bouw twee jaar in beslag en kunnen de eerste bewoners rond de zomer 2016 hun nieuwe woning betrekken.

MooiNoord
Samen met ontwikkelaars en corporaties werkt de gemeente hard om de aantrekkelijkheid van Leiden-Noord voor bewoners en ondernemers te vergroten. Er ontstaan nieuwe stadsbuurten met volop ruimte voor wonen, werken, winkelen, groen en water. Stadsbuurten waar het verrassend mooi wonen is. Met kwalitatieve woningen, gebouwd voor verschillende doelgroepen. MooiNoord groeit.