Menu

BAM Wonen levert 25 aardgasvrije huurwoningen op in de nieuwe woonwijk Warande te Lelystad
Negen maanden na start bouw heeft BAM Wonen het project Waterfront bestaande uit 25 aardgasvrije middensegment huurwoningen in de nieuwe woonwijk Warande opgeleverd. Wethouder Wonen en eerste locoburgemeester Janneke Sparreboom van de gemeente Lelystad en Pim de Boer, directeur Noordwest bij BAM Wonen, hebben symbolisch de gouden sleutel van de huurwoningen aan de nieuwe bewoners overhandigd.

Wethouder Janneke Sparreboom: “De oplevering van deze woningen, de grote interesse en de snelheid waarmee de woningen door belangstellenden zijn ingevuld, tonen aan dat hier een segment van de woningmarkt is aangeboord waaraan behoefte is. BAM Wonen heeft dat goed aangevoeld. Andere ontwikkelaars en beleggers volgen dat goede voorbeeld en zijn bezig met de realisatie van bouwplannen voor vrije sector huurwoningen. Ik feliciteer BAM Wonen én de nieuwe bewoners van deze woningen met het opgeleverde product.”

Het project Waterfront bestaat uit 25 grondgebonden, vrije sector huurwoningen uit de BAM Wooncollectie. De aardgasvrije woningen hebben een EPC van < 0,26. De woningen zijn voorzien van een luxe keuken, sanitair en vloerverwarming op alle verdiepingen voor maximaal comfort.

Waterfront maakt deel uit van plangebied De Olmen binnen de nieuwe Lelystadse woonwijk Warande. Warande is een nieuwe wijk met ruimte voor meer dan 3600 woningen in het zuiden van de gemeente Lelystad. Warande grenst aan natuurreservaat de Oostvaardersplassen en bosgebied Hollandse Hout. De nieuwe woonwijk verbindt door de ligging letterlijk de stad aan de natuur. De wijk wordt groen en waterrijk. Vanuit het project Waterfront lopen de bewoners straks via groene verbindingen naar het nabije Wijkplein Warande met o.a. een basisschool, kinderopvang, supermarkt en huisartsenpraktijk. Voor Waterfront is het Olmenpark de dichtstbijzijnde groenvoorziening. Aan de voorzijde vormen de woningen één front naar de door Warande lopende vaart.

Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via: https://www.rebohuurwoning.nl/nl/overzicht/nieuwbouw/warande-lelystad

Rol Westvast

Westvast, in de persoon van Onno Draijer, heeft namens de particuliere beleggers bemiddeld en de portefeuille ingekocht. Tijdens de bouw heeft Westvast de contractuele afspraken en de kwaliteit van het werk bewaakt, teneinde zo tot de gewenste- en het optimale eindresultaat voor haar opdrachtgever te komen. Deze rol heeft Nico Klijn vervult.

Zie ook voor foto’s van het bouwproces: https://www.westvastbv.nl/portfolio/lelystad-waterfront-warande/