Menu
  • 178 woningen Van Voorthuijsenlocatie - Westvast BV

178 woningen Van Voorthuijsenlocatie
LEIDEN – Overeenkomst voor realisatie sociale woningbouw

De Sleutels start in 2014 met de bouw van 178 woningen op de hoek van de Willem de Zwijgerlaan en de Gooimeerlaan. De gemeente Leiden en woningcorporatie de Sleutels hebben hier een overeenkomst over gesloten.

Westvast heeft de contractvorming begeleid en zal het projectmanagement gaan verzorgen. De Sleutels bouwt in totaal 178 sociale huurwoningen op de Van Voorthuijsenlocatie. Dit zijn 105 extra sociale huurwoningen dan oorspronkelijk was vastgesteld. De gemeente verleent hieraan medewerking, omdat de extra sociale huurwoningen goed aansluiten op de vraag op de woningmarkt. De extra woningen vervangen de kantoorruimte en starterswoningen die tot nu toe in de plannen voor de Van Voorthuijsenlocatie zaten.

178 sociale huurwoningen
Door de moeilijke omstandigheden op de woningmarkt en de financiële druk op de corporaties bleek het de afgelopen jaren voor Ymere niet mogelijk om de bouw te starten. De Sleutels neemt de ontwikkeling van de Van Voorthuijsenlocatie nu over. Wethouder Pieter van Woensel (Ruimtelijke Ordening) is verheugd dat de bouw in zicht komt : De bouw van 178 sociale woningen op de Van Voorthuijsenlocatie is een belangrijke volgende stap in de voltooiing van Leiden-Noord.

Oplevering 2016
Op de Van Voorthuijsenlocatie komen wonen, leren, spelen en ontspannen straks samen, vertelt Gerda van den Berg, directeur-bestuurder de Sleutels. De nieuwe woningen grenzen aan de Tuin van Noord en zijn nabij de tweede vestiging van het Stedelijk Gymnasium, een moskee, vijver en skatebaan met waterspeeltuin. Naar verwachting neemt de bouw twee jaar in beslag en kunnen de eerste bewoners rond de zomer 2016 hun nieuwe woning betrekken.

MooiNoord
Samen met ontwikkelaars en corporaties werkt de gemeente hard om de aantrekkelijkheid van Leiden-Noord voor bewoners en ondernemers te vergroten. Er ontstaan nieuwe stadsbuurten met volop ruimte voor wonen, werken, winkelen, groen en water. Stadsbuurten waar het verrassend mooi wonen is. Met kwalitatieve woningen, gebouwd voor verschillende doelgroepen. Leiden-Noord wordt MooiNoord.