Menu
  • Intentieverklaring Oppenheimstraat - Westvast BV

Intentieverklaring Oppenheimstraat
LEIDEN – Gemeente, Gemiva-SVG Groep en de Sleutels sluiten overeenkomst

Een zorg- en activiteitencentrum en appartementen voor mensen met een verstandelijke beperking, een gymzaal, naschoolse opvang en de herhuisvesting van een peuterspeelzaal en een kinderdagverblijf worden in het toekomstige multifunctionele gebouw aan de Oppenheimstraat in Leiden samengebracht. Gistermiddag tekenden de gemeente Leiden, de Gemiva-SVG Groep en de Sleutels hiervoor een overeenkomst.

Vastere vormen
De plannen voor dit multifunctionele gebouw aan de Oppenheimstraat hebben met de ondertekening van de intentieverklaring op woensdagmiddag 10 juli vaste vorm gekregen. Gerda van den Berg (directeur-bestuurder van de Sleutels), Frank de Wit (wethouder Onderwijs, Sport en Milieu gemeente Leiden) en George de Water (lid Raad van Bestuur Gemiva-SVG Groep) onderstreepten het belang van samenwerking. Na ondertekening van deze intentieverklaring gaan de gemeente en De Sleutels nadere afspraken maken over het proces, het programma van eisen, de vorm van aanbesteding en bijvoorbeeld het medegebruik van de hoofdentree, de fietsenberging en andere voorzieningen.

Bijzondere doelgroepen
De Sleutels richt zich onder andere op het huisvesten van bijzondere doelgroepen. De ontwikkeling en verhuur van een woon-, werk- en trainingscentrum aan de Oppenheimstraat past daarom goed bij de doelstellingen van de corporatie. Het werk- en trainingcentrum is gericht op mensen met een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Het woongedeelte (appartementen) is voor mensen met een verstandelijke beperking en voor ouders die hulp nodig hebben bij de opvoeding van hun kind. Dit zijn allemaal klanten van de Gemiva-SVG Groep, die de ruimtes van de Sleutels gaat huren. Daarnaast komen er ook een nieuwe gymzaal en een naschoolse opvang in het gebouw en worden de peuterspeelzaal en het kinderdagverblijf van B4kids hierin geherhuisvest. Deze neemt de gemeente Leiden voor haar rekening.