Menu
  • Duurzaam woon- en werkhuis Stichting Voorschot - Westvast BV

Ondertekening
LEIDEN – Duurzaam woon- en werkhuis Stichting Voorschot

Op maandag 27 mei hebben de Sleutels en Stichting Voorschot een overeenkomst getekend voor de bouw van een duurzaam woon- en werkhuis voor jongvolwassenen met autisme.

Stichting Voorschot
Een groep ouders richtte in 2010 Stichting Voorschot op, met als doel een betere woon- en zorgvoorziening voor hun jongvolwassen kinderen met autisme (al dan niet in combinatie met een andere handicap) te creëren. Een integraal project waar wonen, werken, begeleiding en sociaal maatschappelijk ondernemen samenkomen.

Samenwerkende partijen
Om hun doel te realiseren, kregen de ouders diverse partijen enthousiast: de gemeente Voorschoten, voor de grond; zorgverlener ASVZ, om de zorgverlening te realiseren; en de Sleutels, om het gebouw te ontwikkelen en te verhuren. Westvast ontwikkelt namens De Sleutels. Het woon- en werkhuis van Stichting Voorschot sluit perfect aan bij de doelstellingen van de Sleutels: nieuwe projecten ontwikkelen in Voorschoten, bijzondere doelgroepen huisvesten en samenwerking met partners zoeken om tot betere resultaten te komen.

Ontwerp
Inmiddels is het ontwerp van het gebouw gereed. Het bestaat uit 16 woonstudios, algemene ruimte en een dagbesteding. Het streven van alle partijen is om in brede zin een duurzaam gebouw te realiseren waarbij onder andere PV-cellen en een groen dak worden ingezet.

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst
De Sleutels en Stichting Voorschot hebben op maandag 27 mei in het bijzijn van ASVZ en de gemeente Voorschoten de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Dit luidt de start in van de voorbereidingen voor de bouw van het complex. De partijen streven ernaar om rond de zomer de aanbesteding te doen. Eind 2013 start dan de bouw van het complex.