Menu
  • 16 woonstudio's Stichting Voorschot - Westvast BV

16 woonstudio’s Stg Voorschot
LEIDEN – BAM Woningbouw en De Sleutels tekenen overeenkomst

Woensdag 18 december tekenden De Sleutels met BAM Woningbouw Den Haag een aanneemovereenkomst voor de bouw van Villa Voorschot, een woon- en werkvoorziening voor autistische jongeren. Een groep ouders verenigd in Stichting Voorschot, de Gemeente Voorschoten, zorgverlener ASVZ en woningcorporatie de Sleutels ontwikkelen dit samen. Westvast heeft namens de Sleutels de ontwikkeling en aanbesteding verzorgt.
Stichting Voorschot
Een groep ouders richtte in 2010 Stichting Voorschot op, met als doel hun jongvolwassen kinderen met autisme (al dan niet in combinatie met een andere handicap) een betere woon- en zorgvoorziening te geven. Binnen de woon- en werkvoorziening bepalen de ouders zelf welke zorgverlener de zorg levert. Een integraal project waar wonen, werken, begeleiding en sociaal maatschappelijk ondernemen samenkomen.
Samenwerkende partijen
Om hun doel te realiseren kregen de ouders diverse partijen enthousiast: de Gemeente Voorschoten, voor de grond; zorgverlener ASVZ, om de zorgverlening te realiseren; en de Sleutels, om het gebouw te ontwikkelen en te verhuren. De woon- en werkvoorziening van Stichting Voorschot sluit perfect aan bij de doelstellingen van de Sleutels: nieuwe projecten ontwikkelen in Voorschoten, bijzondere doelgroepen huisvesten en samenwerking met partners om tot betere resultaten te komen.
Inmiddels is het ontwerp gereed en de omgevingsvergunning verleend. Het bestaat uit 16 woonstudio’s, een algemene ruimte en een dagbesteding. Het streven is om in brede zin een duurzaam gebouw te realiseren, met onder andere zonnepanelen en een groen dak.
Ondertekening aanneemovereenkomst
De Sleutels en BAM Woningbouw Den Haag hebben op woensdag 18 december in het bijzijn van het bestuur van Stichting Voorschot de aanneemovereenkomst ondertekend. Hiermee kan gestart worden met de voorbereiding van de bouw van Villa Voorschot. De partijen streven ernaar om in het 1e kwartaal 2014 met de bouw te starten en het gebouw nog voor eind 2014 op te leveren.