Menu
  • De Molenweid - Westvast BV

De Molenweid
VELSERBROEK – Realisatie 30 appartementen

Stichting Velison Wonen uit IJmuiden ontwikkelt aan de Aletta Jacobstraat te Velserbroek appartementengebouw “De Molenweid” met 30 kleinschalige appartementen en gemeenschappelijke voorzieningen.

Stichting Zorgbalans uit Haarlem zal “De Molenweid” van Velison Wonen huren.
Stichting Zorgbalans is voornemens om kwetsbare ouderen welke niet meer thuis kunnen wonen op basis van het scheiden van Wonen en Zorg in “De Molenweid” te huisvesten. Voor deze doelgroep zijn momenteel geen voorzieningen in de Velserbroek waardoor deze doelgroep in dat geval de wijk dient te verlaten.

Met deze voorziening, welke naast het Wijkgezondheidscentrum Velserbroek in het pand “De Hofstede” is gelegen, wordt er een invulling aan een grote behoefte gegeven.
Westvast heeft de contractvorming tussen Velison Wonen en Stichting Zorgbalans begeleidt, de tenderprocedure voor de bouwkundige aannemer georganiseerd en verzorgt het projectmanagement met betrekking tot het gehele ontwikkeltraject.

De start van de realisatie is geprognosticeerd op het eerste kwartaal van 2016. Begin 2017 hoopt Stichting Zorgbalans “De Molenweid” in gebruik te kunnen nemen.