Menu

Altera Vastgoed en Stebru Transformatie uit Nieuwerkerk aan den IJssel hebben een overeenkomst gesloten voor de afname van 356 woningen, 285 parkeerplaatsen en 3 commerciële ruimten in project De Groene Kaap op Katendrecht in Rotterdam.

Het groene woonconcept ligt in de pols van Katendrecht. De Groene Kaap is een ontwerp van Bureau Massa. Het project dankt zijn naam aan de bijzondere binnentuinen, die de bouwblokken onderling verbinden. Het project ligt tussen de Brede Hilledijk en de Maashaven Noordzijde en bestaat uit 4 bouwblokken met totaal 5 appartementengebouwen. In de plint komen eengezinswoningen en enkele commerciële ruimten. De gebouwen worden voorzien van 400 zonnepanelen en tripleglas.

De 291 appartementen en 65 eengezinswoningen van Altera worden verhuurd in de vrije sector, met name in het middensegment. Het appartementenprogramma bestaat uit 2-, 3- en 4-kamer appartementen van circa 45 tot 140 m2 woonoppervlakte, alle voorzien van een groot terras of balkon. De eengezinswoningen zijn 110 tot 125 m2 groot en hebben tot 4 slaapkamers met tuin of balkon.

De start bouw is voorzien begin november 2017. De oplevering zal gefaseerd vanaf het eerste kwartaal 2020 plaatsvinden. Van het woningprogramma zullen door Stebru 94 woningen in particuliere verkoop worden gebracht.

Fakton Capital trad op voor Stebru bij de verkoop aan Altera. Van Doorne Notarissen heeft het juridische traject voor partijen verzorgd. Westvast heeft de technische due diligence in opdracht van Altera uitgevoerd.

Bron: nieuwsbrief Vastgoedmarkt 31 oktober 2017