Menu
  • 30 zorgappartementen - Westvast BV

30 zorgappartementen
IJmuiden – Velison Wonen en Zorgbalans tekenen overeenkomst

Zorgbalans en Velison Wonen hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van een beschermde woonvoorziening voor kwetsbare ouderen. Westvast begeleidde Velison Wonen bij het tot stand komen van de overeenkomst.
Het gaat om een woongebouw met drie verdiepingen op de locatie Molenweid aan de Aletta Jacobsstraat in Velserbroek. Op elke verdieping worden tien tweekamerappartementen met gemeenschappelijke ruimten gerealiseerd. Zorgbalans gaat de woningen huren van Velison.

Behoefte aan woningen voor ouderen
De gemeente Velsen en de woningcorporaties hebben onderzoek gedaan naar de woon- en zorgbehoefte van inwonenden van de gemeente Velsen. Uit dat onderzoek is gebleken dat in Velserbroek behoefte bestaat aan woonruimte voor ouderen met een intensieve zorgvraag die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Samen met woningcorporatie Velison Wonen en de gemeente Velsen is vastgesteld dat de locatie Molenweid achter het woonzorgcomplex De Hofstede een geschikte locatie is om in deze behoefte te voorzien.

Aanvulling op De Hofstede
De woonvoorziening gaat een aanvulling vormen op het bestaande Hofstedecomplex. In De Hofstede verhuurt Velison Wonen 140 zelfstandige woningen aan senioren. In De Hofstede zijn ook voorzieningen voor ontmoeting, ondersteuning en behandeling. Zo is in De Hofstede het Ontmoetingscentrum Polderstroom van Zorgbalans ondergebracht en het Gezondheidscentrum Velserbroek.